Lothian Plains
Schotse collies

Verhalen over onze honden
                                      Als je hond bent moet je ook lekker vies kunnen worden.....
                                                                  

Racen en klieren. Twee teefjes, die elkaar niet kennen.  De Aus is een heftige tante. Maar ShaiLee houdt ook wel van rennen.   Alleen de dames 


                                                                


Dit heb ik maar even afgekapt. De teef in kwestie was wel erg heftig.   


Door het maken van veel foto's zie ik meer gedrag en kan ik ook steeds beter in real life situaties inschatten. Schijf op wat je ziet, zeker bij stille beelden. 

hoe staan de staarten , oren ogen bek, poten....   hoe hoog heeft de een zijn kop en snuit ten opzichte van de ander.....en dit kan per seconde veranderen. 


ShaiLee blijft keurig stil staan en laat zich besnuffelen......Haar bek stijf dicht dus dat duit op spanning.
Maar de dames blijven met elkaar bezig. er is nog geen rust en op de volgende foto is de spanning te zien. Shai houdt haar snuit boven die van de australian.  .......
En de Aus  heeft alles strak naar boven in een krulstaart die niet toegeeft. Allebei de dames hebben de mondhoeken strak...... Jammer dat Shai haar staart en poten niet te zien zijn..... De aus heeft de oren naar achter en shaiLee heeft ze naar voren...Maar Ami het vriendinnetje van ShaiLee vindt de schermutseling tussen de twee dames welletjes. (Ik  had het echte gehap en op elkaar duiken al gestopt) maar nu kwam Ami helpen...... Allebei de honden ontspanden iets (open bekken de Aus kijkt weg..... staart van de Aus dame staat minder strak.)


Een ontspannen bek is een licht open bek. Spanning is kaken op elkaar. 


Ami doet nog even een onderonsje met de aus.....


Maar dit zie ik toch een stuk liever........ 


Overigens.... die achterkanten zijn toch heel belangrijk. En lang niet alle honden laten het toe dat een ander daar snuffelt. 


wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

kijk de verschillen ......

Foto's geven veel weer ..... 
 
 
E-mailen
Bellen