Lothian Plains
Schotse collies

Verhalen over onze honden


Heerlijk ongedwongen spelen
Toen ShaiLee klein was kon ze uitbundig spelen met haar speeltjes. Ze jongleerde ermee en schudt ze het liefst in het rond, om ze uiteindelijk los te laten en zien hoe ze op de grond stuiteren. Vol overgave dook ze dan met of zonder speeltje onder mijn benen door of vlijde zich tegen mij aan. Samen zijn, allebei het zelfde ruiken.
Wanneer ze mijn huis als racebaan gebruikte, dat kon ze ook, dan is was het net een stripfiguur, dan greep ik haar lieflijk maar resoluut in de kladden. Zeker toen ze klein was, was dat een duidelijk teken dat ze toe was aan een uurtje slapen. Want die gekke vijf minuten, is eigenlijk niks meer dan het teken dat het tijd voor rust is, hoe koddig het er ook uitziet.
En dan nog iets......Met een hond als ShaiLee moet je niet bang zijn voor een beetje haar en zand.   Tja, met een hond met lang haar, ontkom je er niet aan dat haar vacht verzorgd moet worden. Bij ShaiLee valt het voor als nog wel mee, maar het moet wel even gebeuren. Kort scheren is geen optie, de vacht zal dubbel zo hard en moeizamer te borstelen dan daarvoor weer terug komen. Dus kies je voor een hond van Lothain Plains, dan zul je ook gewenning en training in het borstelen moeten stoppen en je niet laten omkopen door de slimmigheidjes of de boze blikken van je hond.                                      Als je hond bent moet je ook lekker vies kunnen worden.....
                                                                  

Racen en klieren. Twee teefjes, die elkaar niet kennen.  De Aus is een heftige tante. Maar ShaiLee houdt ook wel van rennen.   Alleen de dames 


                                                                


Dit heb ik maar even afgekapt. De teef in kwestie was wel erg heftig.   


Door het maken van veel foto's zie ik meer gedrag en kan ik ook steeds beter in real life situaties inschatten. Schijf op wat je ziet, zeker bij stille beelden. 

hoe staan de staarten , oren ogen bek, poten....   hoe hoog heeft de een zijn kop en snuit ten opzichte van de ander.....en dit kan per seconde veranderen. 


ShaiLee blijft keurig stil staan en laat zich besnuffelen......Haar bek stijf dicht dus dat duit op spanning.
Maar de dames blijven met elkaar bezig. er is nog geen rust en op de volgende foto is de spanning te zien. Shai houdt haar snuit boven die van de australian.  .......
En de Aus  heeft alles strak naar boven in een krulstaart die niet toegeeft. Allebei de dames hebben de mondhoeken strak...... Jammer dat Shai haar staart en poten niet te zien zijn..... De aus heeft de oren naar achter en shaiLee heeft ze naar voren...Maar Ami het vriendinnetje van ShaiLee vindt de schermutseling tussen de twee dames welletjes. (Ik  had het echte gehap en op elkaar duiken al gestopt) maar nu kwam Ami helpen...... Allebei de honden ontspanden iets (open bekken de Aus kijkt weg..... staart van de Aus dame staat minder strak.)


Een ontspannen bek is een licht open bek. Spanning is kaken op elkaar. 


Ami doet nog even een onderonsje met de aus.....


Maar dit zie ik toch een stuk liever........ 


Overigens.... die achterkanten zijn toch heel belangrijk. En lang niet alle honden laten het toe dat een ander daar snuffelt. 


wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

kijk de verschillen ......

Foto's geven veel weer ..... 
 
 
E-mailen
Bellen