Lothian Plains
Schotse collies

Puppy Plannen:  Het is  10 juni 2024   ....... ShaiLee is inmiddels 4 weken drachtig en we gaan beginnen aan week 5

Langzaam verandert het gedrag van  ShaiLee. De eerste weken was ze wat misselijk en moest ik er wat moeite voor doen om haar te laten eten.  Ze slaapt wat meer maar sinds gister wil ze graag weer met Kayla aan een touwtje trekken en wordt weer iets actiever. Verder geniet ze nog van onze wandelingen. 

En verder begin ik er weer zin in te krijgen als ik naar de filmpjes van het A nest op youtube kijk.     als je op youtube Lothian Plains collies in tikt, komen er vanzelf filmpjes naar boven                                                                

Dat wordt ook nu weer genieten.

De dekking was voor mij echt een avontuur en ik geniet met volle teugen. 


De ontmoeting.......

Ze vonden elkaar echt leuk.


En een lol dat ze hadden........ Vooraf was ik al eens bij de reu wezen kijken.....

Op 19-3 '24 ben ik bij de reu wezen kijken en ben van mijn sokken geblazen, wat een hond! Iedere keer als ik naar hem keek (en dat deed ik nogal veel) was het net of ik naar een leeuw keek. Wat een majestueus dier. Een grote robuuste hond met een prachtig markant hoofd en werkelijk prachtig gebouwd. En toen bleek hij ook nog eens enorm stabiel te zijn. Dat is wat we van een Schotse collie willen, rustig in huis en buiten energiek.                                        Bij mijn binnenkomst blafte hij nauwelijks en hij was de rust zelve. 

Deze combinatie zal levendige honden opleveren die bij voldoende begeleiding een goeie sportmetgezel, wandelmaatje of zelfs hulphond kunnen worden.

Denk je dat je een hond voldoende duidelijkheid, grenzen en rust kunt bieden en daarnaast ook uitdaging en heb je interesse in de Schotse collie uit de Amerikaanse lijnen, neem dan gerust contact op. Eens van gedachten wisselen kan altijd.

De reu naar onze keuze

En een zachte oogopslag,   Een mooie robuuste jonge man met werkelijk een dijk van een karakter.
Vriendelijke groet Jessica

 Bel gerust:  06 29575285

Of mail:

LothianPlains@hotmail.com
Aurora's  of Lothian Plains 2023
De goede start voor je pup

Naast zorgvuldig uitgezochte genen doen wij ons best om de pups zo stabiel mogelijk te laten opgroeien.  In onze ogen begint dit al bij een geestelijk evenwichtige moederhond die goed opgevoed is en zich veilig weet bij ons, haar baasjes. Zij zal aan haar kroost laten zien dat zij ons vertrouwt en dat zij naar ons luistert. 

Maar daaraan vooraf gaat de vegetatieve fase waarin de hondjes met gesloten oogjes en oortjes op de tast wennen aan aanraking. Zowel van de moeder als van ons mensen. Rust is in deze periode een belangrijk aspect. Moeder en jongen moeten hun draai vinden en wij als fokkers zullen de teef steunen waar dat mogelijk is. Ook hierbij geldt dat de band tussen het moederdier en ons van uiterst belang is.  Daarom steek ik heel veel energie in de opvoeding van ShaiLee. Stukje bij beetje vergroot haar wereld en staat ze zelfstandiger in de dingen die ze doet.  Dus wij zijn er geen voorstander van de honden in het begin maar te laten 'zwemmen.'  We begeleiden ze om zo evenwichtig mogelijk in het hondenleven te kunnen staan. En dit kan ShaiLee weer doorgeven aan haar pups. Middels filmpjes en foto's zullen wij de pup kopers op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het jonge grut.


De moederhond zal een groot gedeelte van de opvoeding voor haar rekening nemen.  Gepast op ieders behoefte en snelheid van ontwikkeling zal zij aansturing geven. Als je goed oplet kun je zoveel moois zien van hoe zo'n moederhond met haar kroost omgaat.  Ze leert ze van alles en ze leert ze vooral de betekenis van diverse lichamelijke houdingen. Geur is hierbij een belangrijk Aspect. 

Verder zullen wij de pups socialiseren op mensen, zorgen dat ze regelmatig in handen zijn. Wanneer hun oogjes dicht zijn zullen ze middels geur hun eerste inprenting al op de mens. Wanneer ze ouder worden bieden we ze verschillende ondergronden aan om over te lopen, diverse soorten speelgoed en kauwmateriaal.  We hebben zlefs wat puppy veilig laag klim en klauter materiaal zodat de pups hun lijfje nog beter kunnen leren kennen. Ze zullen wennen aan radio tv mensen over de vloer, stofzuigen en dweilen en nog veel meer. Het is niet zo dat als je iets gedaan hebt voor de ontwikkeling van de pups, dat je dat verder nooit meer hoeft te herhalen. Socialiseren is een werkend proces wat in verschillende levensfasen op nieuw getest moet worden. 

Wat wel zo is is dat de inprentingsfase nooit meer terug komt en hierin zullen wij onze verantwoordelijkheden qua gewenning aan mensen en het bieden van voldoende rust aan moeder en kroost zeker bieden.


Bent u nieuwsgierig geworden, dan bent u altijd vrij om contact op te nemen.


Mama know's best!

Als ze zou oud zijn dat ze bijna het nest kunnen verlaten, zal ShaiLee ze grenzen bij gaan brengen. Dit is een erg belangrijk. Een hond die van zijn moeder weinig tot geen grenzen heeft gehad, heeft in de regel ook meer moeite om grenzen te accepteren van mensen. En juist omdat het krijgen van grenzen rust en zekerheid bieden, hebben honden die grenzeloos zijn gegroeid die eerste acht weken, erg veel behoefte aan veiligheid en duidelijkheid. De kans is aanzienlijk dat deze honden langer en hardnekkiger blijven vragen om grens omdat zij niet voldoende veiligheid ervaren uit de zojuist gegeven grenzen. Kortom zo'n hond blijft vragen om veiligheid.   

Bij een erkende fokker met evenwichtige ouderdieren zal je dan ook meer kans hebben op een pup die goed begeleidt is dan bij pups uit een donkere schuur, waarbij de moeder uitgeblust is, weinig tot geen kans heeft haar kroost te begeleiden , is de kans groter dat deze honden pittiger zijn met de opvoeding bij de nieuwe mensen.  

Elegantie gaart ook prima samen met modder en plezier.....  ShaiLee

 
 
 
E-mailen
Bellen